Сонет 48 из цикла Шекспир по иному

«Заботливо готовясь в дальний путь…»
Вильям Шекспир. Сонет 48

Коли збираюсь я  у дальнюю дорогу,
У сейф ховаю усі цінності свої.
Хоча мене не обкрадали, слава богу,
Але побоювання є тепер мої.

Бо стала ти для мене цінність, що найбільша,
З тобою поряд - діаманти, мов сміття.
Украде злодій - за твоє боюсь життя,
А я далеко буду, в мене справа інша.

Тебе оберігати яким чином   можна?
Не буду ж під замком  тримати увесь час.
І вирішив тоді я: при розлуці кожній
З собою в серці милу забиратиму щораз. 

Красуню щоб украсти - немало є таких,
Сховав кохану в серці від зазіхань усіх.
 


Рецензии