Дух

Він буває не тільки святим,
Безтілесним,невидимим тощо.
Може бути він вуйком простим,
Ані трохи не схожим на мощі.

Може мати червоний ніс,
Може мати червоно-синій.
Не тому,що він-екс-комуніст:
Просто це особливість його професійна.

Може бути він з пузом чи без.
З підборіддям простим чи подвійним.
Може в гречку скакати або у овес-
От-така особливість його професійна.

Де б не був він і що б не робив,
Він завжди буде пупом планети.
Будуть навколо нього дівки і баби.
Ну а він відповідно-в центрі.

Чи в мундирі,чи в мантії він,
П"ятикутна зоря чи тризуб на погонах,
Він завжди самим першим затягує гімн-
Серед жовто-блакитних чи серед червоних.

Він найпершим втече з корабля,
Бо у нього і нюх найгостріший,і слух.
Він і темряві знає,де велика земля-
Син Івана чи син Василя-
Кар"єризму безсмертний дух!


Рецензии