Сонет 45 из цикла Шекспир по иному

 «Другие две основы мирозданья…»
 Вильям Шекспир. Сонет 45

Світ створений не тільки із землі, води,
Вогонь й повітря до цьогО причетні.
Всевишній наш в свій час доклав значні труди,
З"єднавши разом частки безперечні.

Бажання всі мої вогнем горять завжди,
Думки, в них ти,  з повітрям я вдихаю,
Страждаю, мучусь: іти мені куди,
Обняти щоб тебе — цього не знаю.

Пригніченність охоплює мене тоді,
Коли з тобою я не бачусь, милий.
Вогонь, земля, вода, повітря — частки ті,
Не знають,  що мені ти - Всесвіт цілий. 

Нещасний я, якщо немає вісточки від тебе ,
Що також любиш, й нам зустрітись треба.


Рецензии