Сонет 43 из цикла Шекспир по иному

           "Смежая веки, вижу я острей..."
            Вильям Шекспир. Сонет 43

Вві сні своїм,  як  наяву, тебе я бачу,
У порівнянні з днем іще гостріше.
Твоїх очей проміння  зігріває  наче,
І  я тоді тебе бажаю  більше.

Від променів вночі стають  видніші тіні,
Ти  поряд зі своєю  красотою.
Я шепочу: «Не йди з моїх ти  сновидіній,
Як підеш,  мрії підуть за тобою».

Богиня ти!  Який з тобою сон чудовий!
Світліша ніч від  дня, який без тебе.
В ті дні відчуджений я, нездоровий,
В чеканні  ночі мрією лечу  я в небо.

Вночі і вдень були  щоб тільки  разом,  мрію,
Забути кожну мить з тобою я не смію.


Рецензии