Сонет 42 из цикла Шекспир по иному

              "Полгоря в том, что ты владеешь ею..."
               Вильям Шекспир. Сонет 42

В мені  печаль. Та не  причиною вона того,
Що та, яку любив, тепер з тобою разом.
Але, повір, моя любов сильніша від всього,
Не можу розлучитись  з мрією відразу.

Люблю все рівно тільки вас,  ви, кривдники мої,
Знайшов  своє я оправдання  зраді вашій:
Опісля мене їй віддав ти пристрасті свої,
Тому, що  спільниця вона в  любові нашій.

До мене в пристрасті, ти також полюбив її,
Та  не відчув я у собі великої утрати.
Любов знайшов мій друг.  Ті самі почуття мої,
Бо в ньому лиш  вона мене хотіла взнати.

За той  союз, що між трьома, – тріумвірат,
Тобі признаюсь чесно, надзвичайно рад.


Рецензии