Сонет 31 из цикла Шекспир по иному

"В твоей груди я слышу все сердца..."
 Вильям Шекспир. Сонет 31

Сердець у  серці  у твойому  все більш і більш
Моїх коханих, друзів, що  в могилах.
Забути  всіх ніколи я не  в силах,
Мені  сердець їх стукіт  з роками все чутніш.

Вже їх давно нема…Але  жива моя любов,
Яку я щедро  оросив сльозами.
Бо під могильними хрестами
Ті,  що мені  нагадують про себе знов і знов.

У тебе в грудях знайшли собі приют вони,
Коханих лиця в серці твоїм бачу.
У снах усі вони живі неначе,
Про друзів і коханих  лише  приходять сни.

Я багатьох знайду в тобі, кумире  мій,
Але кохаю  лиш тебе, навік я  твій.


Рецензии