Сонет 30 из цикла Шекспир по иному

          "Когда на суд безмолвных тайных дум..."
           Вильям Шекспир. Сонет 30

Якщо мене охоплять спогади раптово,
Мов довгі,  безкінечні кільця ланцюжка,
Й дорога пройдена привидиться важка,
Тоді своїх усіх згадаю друзів знову,

Кого нема в живих. І  засльозяться очі,
Хоча вони від сліз  відвикнули давно.
І мислення у  розумі моїм   одно:
Багато тих, які пішли у морок ночі.

У муках поминаю друзів я утрати,
Які  слізьми своїми я омив  раніш,
А серце б’ється все частіше, і частіш,
Мов каже, що недовго їм мене чекати.

Лиш спогади про зустрічі з тобою,
Овіють серце ранньою весною.


Рецензии