Сонет 26 из цикла Шекспир по иному

                "Покорный данник, верный королю..."
                Вильям Шекспир. Сонет 26

Кумире  мій! Ти   почуття мої забрав.
Я шанувальник твій, тобі лиш вірний.
У пристрасті до тебе я безмірний,
Прийми хвалу  краси, що я в тобі пізнав.

Відстала моя мова, терті вірші всі,
Але  надіюсь на порозуміння.
До тебе є прохання, як веління:
Подалі квітни у такій своїй красі.

До тебе шлях освітлює мені зоря,
Іду дорогою, яка так сяє.
І доля - мій талан, надію має:
З тобою землю обійти, скорить  моря.

Ти сміливіше позови мене з собою,
Пізнаєш найсильнішу ти любов зі мною.


Рецензии