Сонет 24 из цикла Шекспир по иному

           "Мой глаз гравёром стал и образ твой..."
            Вильям Шекспир. Сонет 24

Художник я ніякий,   тільки образ твій
В своїх очах, немов на полотні я бачу.
Всевишнього Творця-художника удачу,
Я проти, щоб шедевр хтось інший бачив мій.

Ревную я, хоч ревнощі не до лиця.
Без тебе  полотно не зможу я побачить.
Світило хоче красоту твою відзначить,
Коли тебе промінням пестить без кінця.

Майстерню Сонце освітливши лиш на мить,
З тобою разом все осяє, безумовно.
Воно з очей  дарує відблиски любовно,
Під променем красу старається відкрить.

І вимальовую в своїх очах твій образ я,
Та наяву тебе не бачу,  мрія ти моя.


Рецензии