Лелеки

ЗАЛИШИВШИ  ДЕСЬ КРАЇ ДАЛЕКІ,
БО  ВЕСНА  БУЯЄ ВЖЕ  КРУГОМ,
ПОВЕРНУЛИСЬ ЗНОВУ ДВІ ЛЕЛЕКИ
У ГНІЗДО З СОЛОМ'ЯНИМ ДАХОМ.

КОЖЕН РІК ЛЕЛЕК НОВЕ  КОРІННЯ
ЗНОВ  ЛЕТИТЬ  ДО РІДНОГО СЕЛА,
СКІЛЬКИ ТРЕБА СИЛИ І ТЕРПІННЯ,
ЩОБ  БІДА  В  ДОРОЗІ  ВІДВЕЛА.

ЛЮДИ СХОЖІ НА ЛЕЛЕК ЦИБАТИХ,
ДОЛЯ МАНИТЬ ДО КРАЇВ  СВОЇХ,
ЯК ПТАХІВ ДО БАТЬКІВСЬКОЇ ХАТИ
БО  ДУШЕЮ  СХОЖІ МИ  НА НИХ.

ТЯГНЕ ЇХ ДО БАТЬКІВСЬКОГО КРАЮ
ТАМ ДЕ НАРОДИЛИСЬ, ДЕ ЇХ ЖДУТЬ,
БО  ЗЕМЛІ  МИЛІШЕ  НЕ    БУВАЄ
НАШОГО  ЖИТТЯ  У  ЦЬОМУ  СУТЬ.

6 ЧЕРВНЯ 2017 РОКУ


Рецензии