Аялар

Сад акурла, муькьуд тефир рикIелай,
Гьикьван гуьрчег аялар я, аялар?
Кам янавай мекьи хъуьтIуьн цикIелай,
Цуьквер хьтин хиялар я, хиялар!

Къуй абурун кьиле фирай мурадар,
Диде, буба кьилел алаз гьамиша.
Гуьрчегзавай чи уьмуьрдин парадар,
Эй, Сад Аллагь! Абуруз бахт багъиша!

Белки заз кьван кIандай кас жеч бицIекар,
ИкI лугьуда чна, гьелбет, вирида.
Гуьрчег хьунухь патал, ийиз пичIекар,
Аялриз це, кьве пад тунвай гъерида.

Агъзур журе къенфетрилай ширин тир,
ТIебиатдин няметар це аялриз!
КIел-кхьина, чирвал авай дерин тир,
Камаллубур хьун паталди хиялриз.

ТIебиатдив къведай гьич са затI авач,
Бизнесменрихъ ийиз жезмач ихтибар.
Булахдилай кифетлу мад яд авач,
Ам виртIедив, гъеридив я барабар!

Аялрилай чаз багьа тир вуж ава?
Гьабур патал тушни гьар къан зегьметар?
Диде-буба патал тек са гуж ава,
Югъ-къандивай хкаж жезва къиметар!

ГьакI ятIани аялриз чун чанарни,
Гуз гьазур я, куьз лагьайтIа, рикIер я.
Абур чи бахт я, гьар йикъан гьунарни,
Чи тарарин бегьегь гъизвай цуьквер я!

ИкI лагьайла, Сажидиназ кIаниди,
Шад хъвер хьун я чи аялрин сиверал.
Чахъ гьар садахъ гьар са хиял къениди,
Жен, ислягьвал хуьз цаварал, чилерал!


Рецензии