Ц ль. Поема

Ціль
Поема

                Боголюдині Ісусу Христу
                присвячую

1
Квіти

Квіти — апостоли любові
в травах
в апостолах золи
Тонко згорали!
й вознеслися —
вознесли.
Тепер живуть
в небеснім схові...
Горять апостоли любові
а притягнувсь хто —
возтекли!

О ви, співжителі Христові,
Невже я серцем
світ спалив?
О, хто ви, хто ви?
горять кови!
Провіднички у Відникові
над океанами
з ротів й хули!
 
2
«Мобілка-дебілка» і архимандрит Филип

Перестаньте! —
загрузати! —
коло храмів
у долинках!
Що таке є 60 літ?
Це розминка.

То таке: архи- із Порту-
а тепер -мандрит
у Галії
Серцем цілим — ганя чортів!
Аж молимось: я
й Наталія!
Й встав я —
проломився в купол
Ввись — де були двері...
Світ на п’ятки сів, збілів —
навкруги пенсіонери...

Весь світ —
пенсіонери!

Та не будем! —
«вухо-мобі» —
по долинках
загрузати!
В серці! —
в серці
як дитина
воля Божа —
тільки в серці
цілуватись!!
П’ять мільярдів —
психопати?
 
Сім мільярдів —
«психопати»?

То ж без Бога
Народ-хмурик!
Згірш! —
бо всі ж — нечулії...

Бо без Бога —
нехристи і —
Гулі! гулі
гулі
А —
від чого?
Гулі!

...Прапорцями — прохачі
з подвір’я
тут — шелеснули...
були сірі — стали — білі...

Були чорні — стали — білі!..

Де іскристість??
парад лесті!
Де цілунок??
Божа воля?
всяка воля?
де?
полум’я із Ве;сною?!

Помоліться прямо до Марії —
серце те, що відколупує чудесне...

3
Бах і І. Ш. — Резонатори простору

Влізли в квашню землі —
ті, хто долу писав...
Як заріза
ця страшенна Краса!
 
Їх досягає — страшенна
Краса!!
Верх біографії — всі небеса!!
Тут фасад —
тож яса!
І краса —
є назад
і вперед —
є краса!!
Ба, — автобіографія! —
на Небесах!!

В тріщинку тут
загляда
падолист
що б то між віття примерзлого
і — де мерзлий фасад —
Берег когтистий небесний —
грозу написав!..

Бризом!
В обличчя Богу!
Ас - са!!

Весни!
і весни!
Ха! весни!
Ха! чукчі чудесні!
Ха! чукчі і весни — й краса!

Ас - са!!      Ас - са!!!..

4
Простори

Почули??
Їх у сні ви —
вбиваєте...
Ви! — заснулі!
 
Сон! — без Христа...
Відчуваєте?!
«С суконным рылом
в калашный...» —
В південь
віньєток
троянд —
заповзаєте
П’яні!! —
невістку шукали
і — лобизаєм — навзаєм?

На Антарктиді
і в Африці
«на нас от не схожі...» —
тому
нехай загинаються?!

«Рила суконні!!» — в поета — в стан? —
в сні ви, бо ви без Христа...

5
Ціль

Що ж!
це справжнє — або несправжнє!
Влізти у шкури —
і в преображення?!
Пахну;ти — спа;хнути
гнути — догнути!
вистава — в справжнє, або...
«одяг» — в оголля
Ого! — з ноти «ля»:
це —
людина і серце
в Музику тче — дригонутись... (!)
(ну і баламут — світ!)...
 
Музика — рай,
повітря
гне дригонути
Бо ангели —
хотіли би
зазирнути!

дав Бог?
І таке дав?

справжнє — коли відповзає
Удав!

Справжня хода
Бог якщо дав!
Всі слова
ці —
в ціль.

8.01.2014,
свято Собору Богородиці...


Рецензии