Птиця любов

Птиця любові


А птиця любові і в’ється й блага:
«Розкриймось! Летімо!
Здіймаймось!
Летімо!»
В порожній пустелі холодна юга…
«Чи я не хотіла б…»



А птиця вогненна і б’ється й болить:
«Відкриймось! Летімо!
Летімо!
Летімо!»
Та десь без святого шаленства —
ще мить:
«…не хотіла б…»


І пустеля німа.
А більше нічого й нема.

1996


Рецензии