Псалом 9. Свята Ксен я Петербурзька

Дух руський на тобі почив,
Дух Божий почив.
Любові і милосердя нас навчи,
Свята Ксенія Петербурзька.

Любові Божої нас навчи,
Світ очищується — Любов’ю —
                і нявчить,
Ти входиш в серце глибоке і мовчиш,
Свята Ксенія Петербурзька.

Ти, що рятуєш навіть повій,
Є таємниця в любові твоїй,
Свята Ксенія Петербурзька:
Ліс стає в серці любові — як свій,
Бог став в серці любові — Він свій:
Моляться! — Свята Ксенія Петербурзька...

Любов як приступить — усяк і затворник —
Молиться, хто чутливий до таємниці:
Чи вийде живою з темниці
Світлість, що канула в чорне. —
Дух руський на тобі почив,
Дух Божий почив:
Любові і милосердя нас навчи,
Свята Ксенія Петербурзька:

На тебе знову вказав,
На серце святе і осердя —
Той, Хто одвічно сказав,
Що хоче лиш милосердя...

Любові Божої нас навчи,
Світ очищується і нявчить,
Ти входиш в серце й таємно допомагаєш,
Мовчиш,
Свята Ксенія Петербурзька.

На тебе Матір’ю показав
Той, Хто лиш серце прохав...
Той, Хто одвічно Сам знає —
Як Він святих прославляє...

Самозречені як Божий День
Прийдем в Синове чекання —
Світлим диханням
увійде
Тихе Батькове осяяння...

В Світлі Батьковім знову
Самозреченям станем —
І від Сина дістанем
Світле сяйво Любові!

Самозречення — Богом і ходить:
Тихше дихання — більше свободи,
Милосердний до світу підходить,
Свята Ксеніє, з Богом грядеш...

Свята Ксенія Петербурзька!!

30.12.2000
 


Рецензии