Рушничок

Вишивала мама рушничок,
Вишивала стежки та доріжки.
І стьожки лягали у рядок,
І ставало навіть сумно трішки.

Вишивала мама рушничок.
Підбирала кольори яскраві,
Розквітали мальви та бузок,
Дивним цвітом зеленіли трави.

Вишивала доні, вишивала долю.
І стьожки лягали у рядок...
Хай щаслива доля буде в тебе, доню,
Береже від лиха рушничок.

Вишивала мама рушничок,
І співала пісню колискову,
І летіла пісня до зірок,
Танула у росах світанкових..

Вній сплелися літо та зима,
Світ чарівний вплівся між нитками.
Оберегу кращого нема,
Ніж рушник, що вишивала мама.

Вишивала доні, вишивала долю,
І летіла пісня до зірок...
Хай щаслива доля буде в тебе, доню,
Береже від лиха рушничок.


Рецензии