Дружина вiд Бога

Дружина  від  Бога

Юнак, якось  Сократа  запитав -
Вступати  йому  в  шлюб, чи не вступати? -
Роби  як  знаєш - той  йому  сказав -
Бо  все  одне, ти  будеш  шкодувати.

Ця  рада – актуальна  і  в  наш  час,
На  вірність  перевірена  віками,
Бо  хто  з  нас  у  житті,  хоча  би  раз,
Не  тяготився  шлюбу  ланцюгами.

Не шкодував, про  те  що  холостим
не  залишився, чи  не  кляв  свій  вибір,
А  ось  щасливим  в  шлюбі - то  таким -
казати  треба  Господу  спасибі.
 
Бо  добра жінка - це є  Божій  дар,
Лише  тим  богобійним  нагорода,
Які, понад  усіх  дівочих  чар,
Шанують  доброчесність, а  не  вроду.

Тож  треба  недосвідним  юнакам,
Тут  покладатися  на  Боже  Слово,
Не  світу  не  ввірятись, ні  батькам,
Тоді  їх  шлюб, не  буде  помилковим.

А  Біблія  нам  каже, що  в жінках -
Марнота - врода,  і  краса - омана,
Але, якщо  Господній  мають  страх -
То  гідні  похвали  вони, й  пошани.

І  хай  вас  у  оману  не  введуть,
Дівоча  чесність, чистота  і  совість,
Хитка  бо  і  примарна  їхня  суть -
Якщо  не  Божій  страх  у  їх  основі.

Бо  більшість  з  них, здобувши  жениха,
Не  мають  сенсу  більше  прикидатись,
І  схильність  до  усякого  гріха,
Вже  в  шлюбі  починає  проявлятись.
...
Та  хлопче, якщо  з  Богом  ти  живеш,
То  зайві, ось  такі  тобі  поради,
Супутницю  ти  вірну  обереш,
Що  ні  тобі, ні  Господу  не  зрадить.

І  якщо, тільки  він - Господній  страх,
Наріжний  камінь  вашої  моралі,
То  шлюб, ніколи  не  потерпить  крах -
Назавжди,  ви  його  побудували

Хтось  може  скаже - безліч  є  жінок,
Що  в  шлюбі  були  добрими  без  Бога,
Я  вірю, та  який  у  цьому  толк,
Якщо  без  Нього, в  пекло  йде  дорога.
...
Я  тим, весільних  не  складу  пісень,
Що  йдуть  до  шлюбу,  не  по  Волі  Божій,
І  різних, не  надам  благословень,
Я  тільки  їм  поспівчувати  можу.

А  тим,  що  поєдналися  в  Христі,
Бажати  навіть  зайвого  не  треба,
Бо  є  у  них  Наставник  у  житті,
Він  вкаже  шлях, який  веде  до  Неба.


Рибаков Віктор м. Луцьк


Рецензии