Монолог П. Ж

І мабуть все є, та когось таки не вистачає…
Того, хто запалює очі і газ
У сутінках кухні,
Під чайником.
Хто світить, як сонце, аж враз —
Дикобраз.

Того, хто любить самотність,
Пише дивні вірші,
І ні краплі
Не вірить
У людство.
Він знає мову щук,
Бобрів та йоржів.
Вони краще.
І змішує святість
З розпустою.

Того, хто кожну весну
Хоче померти,
Бо! Вже! Більше! Не можна! Терпіти!
Зраду й брехню,
Які хочеться стерти!
Й на їх могили
Звалити всі квіти!

І мабуть все є, та когось таки не вистачає…
Того, хто ніколи не скаже "Залишся"!
"Стривай"!
Із ким я ніколи
Не питиму чаю
У сутінках кухні.
(За вірш вибачай).


Рецензии