Не пробили яйце культури

Не пробили яйце культури


Ви – частіше «вмирали» б!..
І почули б хай іноголосся...
Знаєте – дивилися б
з-під сволока:
І куди оті тіло відносять?–
Чи то до православних,
чи до католиків?..


Допоки зуби
ріки часу
не перекусили
всеєднавчії жили!


Дух Христа ревність не гасить!..
Але якщо ви годні з волоком...
Основне – пильно згори, з-під сволока –
До протестантів чи до католиків? –

Щоб ясність знов не з’їлася часом...

Культури осядуть, – Боже! яке це горе...
Якби я не вирвась – сіли б, о як осіли б!!
Всім за мною, я до стовпів говорю!?
Там, друзки, Христос: там все ціле...

22.01.2007


Рецензии