Безхмарн сть

Безхмарність

                Святому Герасиму і леву

В пустелі святий жив…
Послушник ще йому служив.
Намет бурштиновий в повітрі…
Ще з ранку виднівсь…
Над довкіллям гроз і злив.

Намет монахові служив,
впиравсь, старавсь,
збігав до жил.
Сочивсь і жив.
Сочивсь і жив…

(Послушник мав осла —
той для робіт служив)
І Богу сам святий служив.
Ще лева привів Бог,
той — із ногою…
біль…
Чернець зцілив.
І лев осла за оброть пастися водив.


…Сам намет жив,
сочивсь і жив.


Бог пас довкілля — аж до гроз і злив.

А потім лев осла забив:
Послушник впав з спідницею,
в гріх, в лівість,
а правий Бог
таких ще не ловив…

10.07.2006
 


Рецензии