Бог фросин я

Бог і Єфросинія

Так у Бога —
все золото в правді.
Ось — і більше немає такого.
Перша матінка на Русі —
Радість!!

Єфросиніє! радосте — в Бога.
Нетутешність!
Грози в Києві
громи в Полоцьку
очі в брунатнім граді!
«Чого радуватись?!»
вся без корони
вся — золота черешня
на зашублених бояр!
на шарп-шарп в смерть —
проливається

Радістю!!

Ах красива!
ця Єфросинія!
Дав як скинію
Бог Дівину лагідність…

Повітря спесиве!
Все спесиве! Псам
переливається —
Радістю!!

Спасе, Київ у правді??
В Богові — Радість…
Нетутешня. —
Найперша.

05.06.2009, свято прп. Єфросинії, що лежала мощами в Київській Лаврі...
 


Рецензии