школа людяностi на укр. яз

Щоб рятувати ду'ші від забрудненості,
Потрібно заснувати школу людяності:

Щоб правила з народження затя'мити,
Щоби звання'  л ю д и н и  не запля'мити,
З дитинства щоб закарбувалось в пам"яті -
Спершу за все - подячно Бога сла'вити!
А по'тім шанувати батька з мамою,
Ніколи не лишати їх за брамою!
Любити свою землю безкорисливо
І жити на ній мирно, доброзичливо...
Не заздрити ніко'му та не мститися.
Радіти кожній днині...не журитися...
Щоб серце прислухалося до совісті,
Щоб честь була' керманичем свідомості.
Щоб долю не розмінювать на пустощі,
Нести добро, долаючи всі труднощі...
Науку Божу в ду'ші запечатати!
До праведного грішного не сватати.
У злості не осуджувати ближнього,
Щоб не діждатись кари від Всевишнього.
Не слухати гидких порад лукавого,
Дотримуючись вад Завіту Ста'рого.
Прощати, щоби про'щення отримати...
Молитися і у спасіння вірити...
Не шкодувати милостині бідному,
Як і належить доброді'йству гідному.
А благородство справами дово'дити,
Не слід словами марно гріховодити.
Брехню від себе відганяти геть,

Життя без правди - це маленька смерть!



27/05/17/


Рецензии