Чоловiчий потиск

Говорять, що за потиском руки
людський характер можна прочитати.
Не всіх людей, а лиш чоловіків.
Жіноцтво – справа інша, що й казати.

Особа щира – міцно, зазвичай,
і другу, й незнайомцю тисне руку.
Таку людину – гинь, а виручай,
вона розділить радість з вами й муку.

Багато руку стримано дають,
їх потиск, скажем, так собі, нейтральний.
Говорить ніби – ось моя вам суть,
не дуже щирий, та і не брутальний.

А дехто власну руку вам дає
так велично, немов би скарб дарує.
Він любить лиш себе, лиш я своє,
для нього інших в світі не існує…

У чоловічім потиску руки
душа, мов визирає з-за лаштунків.
Не поважаю тих чоловіків,
що руку подають, як для цілунку.

28.05.2017


Рецензии