Стаття

Допустимо те, що людині оформлена група по інвалідності, по втраті працездатності 1-Б. за хворобою. От людині декілька місяців жити згідно діагнозу. А прийшовши вже оформляти собі пенсію в Пенсійний фонд ******* працівники ведуть себе так наче це з їхнього саме карману буде платитися пенсія по втраті працездатності і починається з того, що якщо у вас, то чи то Вам нічого не дістанеться… Невже для того, щоб людині отримати пенсію потрібен, ще якийсь стаж? В Законі я знайшов перелік потрібних років для отримання даної пенсії, але є одно але це стаття 30 «Про пенсійне забезпечення.
Давайте по полочкам:
Постійна втрата працездатності – це повна чи часткова втрата здатності до загальної чи професійної праці.
Повна втрата працездатності означає непрацездатність особи.
Непрацездатність – це стан здоров’я (функцій організму) людини, обумовлений захворюванням, травмою тощо, який унеможливлює виконання роботи визначеного обсягу, професії без шкоди для здоров’я.
Порядок організації та проведення медико-соціальної експертизи встановлюється Кабінетом Міністрів України постановою від 4 квітня 1994 р. N 221. Так, у медико-соціальних експертних комісіях (МСЕК) проходять огляд громадяни, які частково чи повністю втратили здоров’я внаслідок захворювання, травм та уроджених дефектів, що обмежують їх життєдіяльність, а також особи, які за чинним законодавством мають право на соціальну допомогу, з метою виявлення компенсаторно-адаптаційних можливостей особи для реалізації заходів реабілітації та адаптації інвалідів.
Згідно статті 23 Закону України «Про пенсійне забезпечення»
«Пенсії по інвалідності призначаються незалежно від того, коли настала інвалідність: у період роботи, до влаштування на роботу чи після припинення роботи» а також згідно:
Стаття 30. Пенсії по інвалідності при неповному стажі роботи
Інвалідам внаслідок загального захворювання, які не мають достатнього для призначення повної пенсії стажу роботи (стаття 25), призначається пенсія по інвалідності при неповному стажі роботи в розмірі, пропорційному наявному стажу, але не менше соціальної пенсії, встановленої для відповідної групи інвалідності (стаття 94).
Зараз в мене питання, чи мали працівники Пенсійного Фонду м.***** себе так вести?


Рецензии