Джекоюва

The Indian chief, Jeckoyva, as tradition says, perished alone on the mountain which now bears his name. Night overtook him whilst hunting among the cliffs, and he was not heard of till after a long time, when his half-decayed corpse was found at the foot of a high rock, over which he must have fallen. Mount Jeckoyva is near the White Hills. (H.W.L.)
HENRY WADSWORTH LONGFELLOW

Индейский вождь, Джекоюва, по преданию, погиб один на горе, которая теперь носит его имя.
Ночь настигла его во время охоты среди утёсов, и о нём не было слышно.
Только после долгого времени, когда его полуразрушенный труп был найден у подножья высокой скалы, с  которой он, должно быть, упал.
Гора Джекоюва находится у Белых холмов.


Рецензии