В чн сть самотн х половин

(натхнення на вірши Ліни Костенко)

Скрізь темряву самотнього буття
Яскраві сяйва молитовних слів,
Життя монахів – вічне каяття,
Як фіміам – святих і старців спів.

Вони співають за Вселенський Світ,
І Він живий молитвам завдяки...
Лампада в келії, тихо свіча горить,
Лунає спів: Помилуй за гріхи!

Відрікшись Світу, моляться за всіх.
Весь сум і біль людей у них в серцях...
Гріхи людські до Алтарю Небес,
Несуть омити Кров’ю Христа.

В Духовний Світ йдуть безцінні души,
Серцевий стогін, як небесний дзвін..
В душевній ніжності бринять вони, йдучи
Від Вічності самотніх половин...


Вони навіки з’єднані з Христом!


Рецензии