***

Багатоповерхівки - ви скульптури із бетону
І ви відчули присмак висоти,
Такий гіркий, солодкий і солоний
Та пісню, що наспівують вітри.

О ваші стіни знали стільки горя,
Ви розв'язали формулу журби,
А люди фарбою замазують мозолі,
На стінах ваших за роки.

Це світ, життя де завжди йде по сходах,
Або у ліфті здійснює вояж,
Свої тут діють правила закони,
Що не написані в книжках.

На жаль і смерть блукає поверхами,
Померлих виселяє із квартир,
Щоб їх заповнити життями,
Які пірнуть в незнаний вир!

Пізнали ви радість, як знак безкінечність,
По сходах ви чули радісний сміх
І стіни вже знають життя знають життя суперечність,
І біль розтавання, і кару болючу за гріх!
                20 березня 2013 р.    


Рецензии