Тарас ШевченкоЗавещание

Кьейила,хьуй,Украйнада
Куьчуькиз зун,а:
Дуьзен чуьлда,са кьакьандал
Заз сар къазунна.
Гегьенш никер акваз хьуй заз,
Днепрдин тик кьвал.
Гьиз ажайиб вацlун аваз,
Адан гур шел-хвал.
Аквада заз ягъид иви
Вацl хьиз авахьна...
А чlавуз зун секин рикlив
Инрай квахьда.
Аллагьдин,зун фида,гуьрцел
А чlавуз-капlиз...
Хьанвачир кьван и кар гьеле
Туш зун Аллагь чиз.
Къарагъа куьн,зун куьчуькна,
Бухавар а -хух!
Душманрин иви хъчинна,
Азадвилер хуьх!
Зазни куь а цlийи,чlехи
Азад хизанда
Хуш гафунив зун рикlел хуьз
Жен куьне-кlанда.

Перевел:Н.Ф.


Рецензии