М жнародна мова-1

Якоя мовою - в житті
Потрібно розмовляти,
Щоб зрозуміли й говіркі,
Глухі, німі - й незрячі.

Це мова, що її давно
Порівнюють із золотом -
Вона рятує від незгод,
Нерозуміння й мороку.

Вона - як пауза легка,
З мільярдами тлумачень  -
На різні мови говірка -
Та всюди - однозначна.

Можливо, десь у словниках
Вона свій слід залише,
Та поки що гуде в вухах -
Глухим мовчанням - тишею.

У тиші в кожного своя
Печаль озветься й радість...
Вона - відлуння пустота,
І незбагненний хаос.


Рецензии