днесь над Землею... на укр. яз

Днесь над Землею, Христе, вознесЕшся...
Покинеш наш, доволі грішний, Світ.
Благаю Тебе...від усьОго серця:
Зніми з Вкраїни-Неньки тЯжкий гніт!

У Небо забери її з собою,
Підносячи над вирвами війнИ,
Бо їй самій не впоратись з журбою,
Не подолати рОзбрату стінИ...

Візьми, Ісусе, ю на свОї крИла,
Через пітьми відрізок перекинь,
Щоб волю не придавлювала брила,
Щоби на віру не булО гонінь...

Оговтай матерів від потрясіння,
Що довелОся їм дітей ховать.
У День Твого Святого Вознесіння
Дай Україні  м и р у  благодать!

Втомилась від тортур Земля страждальна,
Від кров'яних дощів та надругань...
НенАвисть у народі - аномальна.
А чи не досить жертвів для заклань?!

Прими нас, Боже, в Небеса відкриті...
Прости, що досі йшли не тим шляхОм.
Війною, мов прокльоном, оповиті...
Вбивати брата - спільним є гріхом.

Поділені по вірі і по мові,
Від гніву глузд втрачаєм і терпець...
Пішли, Господь, у дУші нам - любові,
З'єднай вкраїнське стадо накінець!


25/05/17/



 


Рецензии