Менте живот, Автор Генка Богданова

Сатира

Реших със търговия да се хвана.
Накупих стока, случи се  „менте”.
Оплаках се, но ужас ме обхвана:
 - Мъртъв си! – отвърнаха ми ТЕ.
Купих дом – просторен и модерен.
Отдъхна си и моето сърце...
Животът в него стори ми се черен –
строили са го с левите ръце.
Влюбих се аз в ласкава  девица.
Ах, Боже мой, любовен апогей!
От тотото улучих, браг, шестица!
Излъган бях! “Девицата” бе ГЕЙ.
Заглеждах се в съседката си Нада.
Тя имаше гърди като балкон.
Разбрах след туй с горчива изненада-
те били пълни с мъртъв силикон.
Ожених се. Вземах момиче “скромно”
от сой известен сред елита наш.
Тя била, братко, с досие огромно -
“Мадам” известна в онзи палав бранш.
Бях фен на политици речовити,
за тях гласувах с двете си ръце.
Сега разбрах, че били те бандити
и съкрушиха моето сърце.
Отчаян бях решил да се обеся,
но и въжето случи се  „менте”
Тъкмо на греда да се провеся,
скъса се проклетото въже.
Не бих могъл дори да се напия,
у нас и алкохолът е фалшив.
Но сръбна ли си аз „менте” ракия
е все едно дали съм още жив.
Залъгват ни с МЕНТЕТА, мили братко!
Живеем си „страхотен "нов” живот.
Дори животът е МЕНТЕ...Накратко,
тук всеки менти бедния народ!


Примечание: "менте"=  поддельное


Рецензии