Сонет 32 из цикла Шекспир по иному

"О, если ты тот день переживёшь..."
Вильям Шекспир. Сонет 32

Якби ти довше на один ще день прожив
Від дня, коли я опинюсь в могилі,
Щоб вірші всі, які тобі я присвятив,
Раптово знов свої вуста відкрили!

Але, прошу, мене жорстоко не суди,-
Талантом скутий я співців великих.
Тому мені із ними  поряд не іти,
Мої слова - лиш тінь їх слів значимих.

Я знаю, що  на творчому шляху відстав,-
На урожай скупа частенько  Муза.
Не зміг здолать я корифеїв узи,
Що б не писав, та серед них не побував.

Але мої ти вірші в серці запечатай,
Бо в них мого кохання край ще непочатий.


Рецензии