Платон Воронько Равняем часто время мы с рекою

Равняем часто время мы с рекою,
Что с двух сторон купает берега.
Махни от радости веслом, рукою -
Уже и берег, и цветы, луга.

Но есть и третий бережок, понятно,
Стоит один и поперёк реки.
Он вдалеке нам видится печально,
Хотя на нём те ж травы и цветки.


Ми часто час порівнюєм з рікою,
Ріка обабіч миє береги,
Махни у радості веслом, або рукою -
Вже й берег, трави, квіти навкруги.

Але є третій бережок, звичайно,
Лише один і поперек ріки.
Він вдалині нам видиться печально,
Хоча на нім ті ж трави і квітки.


Рецензии