Моя радiсть

У тобi моя радiсть
I все моє життя,
Що здавалось без тебе
Просто лиш небуттям.

Таким темним, безмежним,
Так нестерпно пустим,
Бо для мене далеким
Ти був i чужим.

Я i гадки не мала,
Що зовсiм поруч є ти.
I десь у своїх мрiях
Тебе хотiла знайти.

Довго-довго шукала...
Тiльки тут i знайшла,
Де й сама прибувала -
В свiтi добра i зла.

Йти не треба далеко,
Тепло твої очей
Помiтити легко
Серед людських тiней.

А я не помiчала,
Милий, любий, пробач!
За те, що не знала
Хто бiдняк, хто багач.

Тепер розумiю, коли кохаю,
Любов то мов п'ятак
Золотий, та останнiй
I навiки жебрак той хто його втрачає.

06.06.1997


Рецензии