З1ронька моя

У великім любовнім  єднанні,
Спалахує зірка на небі,
Моя мені тільки й сяє,
Та більше нікому не треба.

Веде моя зірка по світу,
Освітлює шлях,та стежини,
Щоб я позрізав грибочки,
Чи то позбирав ожину.

Продовш життя захищає,
Від  люті,та злоби ворога,
Устояти допомагає,
Як що зачеплюсь за порога.

Якось лежав при долині,
Зірку свою виглядав,
То,як живеш у верховині,
Лагідно в неї спитав.

Вона посміхнулась,блимнув,
Добре,сусіди чуттєві,
Лише Волопас затиснув,
З Андромедою сварки життєві.

Та Марс войовничий лютує,
Хоче крові, та смерті,
Зброю страшенну готує,
Війну починає відверто.

Тебе ж я весь час захищаю,
Роби свою справу земну,
А як злетиш вже до неба,
Я з нього вмить упаду.      


Рецензии