Днепр!

        Дніпро могутній!

Дніпро могутній води свої несе.
На березі величне місто сяє.
У доменних його печах,
Сріблом сталь і чавун виграє.

Дніпропетровщина – колиска металургів,
З давних-давен прославлений наш край. 
Давно його козаки прославляли,
Ще с тих часів, коли кодацьку фортецю руйнували.

Бо волю над усе вони любили
І панського гніту над собою не терпіли.
На Хортиці, за частоколом,
Музей козацький розташовано.

Відтворює, для нас він ту добу.
Хатки стоять, в них зібрано усе:
Шаблі та люльки, одяг і гармати,
Козацькі чайки і доспіхи.

Церква стоїть, як і тоді стояла,
Збудована без жодного гвіздка.
І ми в ній молимось, як і вони молились,
Бо всі ми християни, і це нас всих єднає.


Рецензии