Острiв романтики

Від Арктики до Антарктики
люди весь світ пройшли
і тільки острів Романтики
на жаль, так і не знайшли.
 
Він є, знаю я особисто.
Там - місяць і гори чудові,
немає там песимістів
і жодного пустослова.

Ні шепоту міщанина
і ні нудьги, ні туги.
Там – мрійники лиш єдині,
закохані і диваки.

Там є лазурові кручі
і всіх вітрів голоси,
є альбатроси летючі,
червоні є паруси.

Затока є Дон-Кіхота
і мис Робінзона єсть.
Гітара – жива там істота,         
а слово найперше - «честь»

Там всюди туристські тропи,
і перед кожним костром
їдять черепах із кропом
під пряний ямайський ром.

Там пісня увінчана дзвінко
кубком і зорями угорі.
А той, хто образив жінку
спалюється на кострі.

Гітари звучать ночами,
ракети мчать до зірок.
Закохані тільки віршами
там розмовляють удвох.

І кожну думку і фразу
коштовною я би назвав,
тому що нікому, ні разу,
ніхто тут іще не збрехав.

Але не сумуй, то не горе, -
до острова всяк допливе,
бо острів Романтики поруч,
- в твоєму він серці живе!

  - Е. Асадов


Рецензии