Мiлая i добрая

Мілая  і добрая,
Зоранька каштоўная,
Юнацтва нясмелае,
Маладосць цудоўная.

Ціхая, пяшчотная,
Як бярозка стройная,
Сталасць мая снежная,
Песня ветру вольная.

У сапраўднай радасці
І жыццё спакойнае.
Што прыходзіць старасцю,
Для мяне – чароўнае.

Хай і сонца прамяні
На шляху сустрэнуцца –
Мне рабіны ягады,
Нібы зоркі свецяцца.

Яркія і цёмныя,
Блізкія, далёкія ...
Планы мае сціплыя –
Нябёсы высокія!



МИЛАЯ, ХОРОШАЯ

Милая, хорошая,
Дорогая самая,
Юность моя прошлая,
Молодость упрямая.

Золотая, нежная,
Тихая, раздольная –
Зрелость – вьюга снежная,
Песня ветра вольная.

Настоящей радостью
Я живу не бедствую:
Что приходит старостью,
Я тепло приветствую.

И какие тяготы
На пути ни встретятся –
Мне рябины ягоды,
Словно звёзды светятся.

Яркие и тёмные,
Близкие, далёкие…
Планы мои скромные –
Небеса высокие!


Рецензии
Интересное произведениею.
С уважением, Ангелина

Ангелина Лебедева 2   19.05.2017 06:54     Заявить о нарушении