Эхиримжи зенг

Вуч гуьзел я и югъ къешенг,
Шад умудри язава зенг-
Гележегни хьурай  куь генг,
Куь гъилева  сирлу куьлег.

Эхиримжи мектебдин зенг-
Сефилвал квай  шадвал я им.               
Къе тарсарин акъвазрин женг,
Гурлу ийин шадвилин ким.

Гъалаба квай жегьил рик1ер,
Къизгъин я ц1ай гьиссерин.
Хиялрава пакад рекьер,
Кьисмет хьайи мад вишериз.

Айрутмиш жез хьанва гьазур,
Хайи мектеб ва аялар.
Тербияни чирвал къачур
Муаллимрин  пак хиялар.

Лув це гила , жегьил картар,
Къалуз рик1ин мерд къенивал.
Рик1еваз мектебни дустар,
Гьала девран квез к1анивал.

Мубарак хьуй квез и сувар,
Гуьзел рушар, чагъ гадаяр.
Дурумлу хьуй рик1ин къастар,
Пакад йикъан чи архаяр.


Рецензии