Намалюй мен трави

Намалюй мені трави
У росі край цієї дороги,
Де ховають заграви
Літній дощ і вечірні тривоги.
Намалюй мені ночі,
Зорепад у долонях у Бога,
Намалюй сни дівочі
І на щастя у маках дорогу.
Кущ калини у полі,
Небеса, угорі, над потоком,
Де зелені тополі
Не натішаться вранішнім соком.
Намалюй мені сонце,
Що лягає за обрій спочити,
І маленьке віконце,
Що так хочеться вранці відкрити
І впустити бажання,
Прохолоду ласкавого ранку,
Намалюй ще кохання,
Що промінням летить у світанку
До моєї кімнати.
Намалюй мої очі щасливі,
Що не вміють чекати.
Намалюй наші ночі можливі.
Намалюй мені море,
Корабель і вітрила рожеві,
Щоб обходило горе.
Намалюй квіти в гаї серпневі,
Намалюй мою долю
На своїм тепло-синьому фоні,
І волошки у полі,
У троянди у мене в долоні


Рецензии