***

Мад атанва зи уьмуьрдиз
нубатдин гатфар.
Жув гатфарин тавдавай хьиз,
гьиссзава пайгар.

Зиринг туш зи гатфарин кам,
ятуш астани.
Хкис хьанвач далуд ккул- кьам,
кьунвач асани.

Рик1е гьеле кузма ц1елхем,-
ц1ук1 хьиз ифенва.
Гевилдани мелгьем бегьем,-
дарман хьиз хвенва.

Аватнавач гьалдал  бубат,               
жезма к1валах-кар,-
Багъда къекъвез, салухъ гелкъвез -               
алудиз йикъар.

Пудкъанни вад - зи агьил яш,
белке я гзаф!
Уьмуьр патал заиф туш каш,-
туш адаз хилаф!               

Къужахдава и феслидин,-               
хуп1 иер я  чин,
Агьил яшдиз такьат,къуват,               
хугузма ифин .

Уьмуьрдин гьал къвер-къвердивай               
жезват1ан заиф,               
Лугьудач за, мад са гатфар
алатна, гьайиф...

Вун хвашгелди зи уьмуьрдиз
нубатдин гатфар!
Ви къужахда, агьил касди,
гьиссзава пайгар!

2017


Рецензии