До дня перемоги

Мільони жертв… ці непоправні втрати…
За що дивилась в очі їм бліда?
Дозволив хто катам дорогоцінне відбирати?
Війна – то всенародная біда.

Криваві плями неможливо відіпрати
Із полотна історії і цього дня…
На зміну бісовим режимам і диктату
Прийшов вбивати інший Сатана.

В червоне й чорне нашу рідну Землю
Фарбує ратицею кат, неначе аквареллю:
Це ріки крові, (на кістках танцює біс),
Це горе вдів і матерів – моря стражденних сліз…

Мільйон зотлілих, зломлених і покалічених життів,
І ненароджених синів, дітей осиротілих,
І немочних старих, непізнаних і невідчутих почуттів,
І посивілих доль, навіки почорнілих, скам’янілих.

Коли збирає й досі ворон данину для ката,
Тирана, деспота і супостата,
Коли свіча палає кожен день й прошу у Бога
Життя бабусям, діточкам, синам…
То ж свято це чи перемога???

 П.с. під тираном та сатаною мається на увазі процвітаючий в Україні нацизм.

08.05.2017 Вільна Птаха


Рецензии