Мари про Украйну

Сьогодні хвора рідна Україна,
Надію хтось плекає вже - на смерть.
І марить, що зруйнується країна,
Як ті будівлі, що згорають вщент.

Звучить з трибуни, в Раді вболівають
За неньку рідну аж до хрипоти,
Бо гради б'ють, на сході знов стріляють,
Де ж милість божа, іскри доброти?

Гадаю, Україно, навіть знаю,
Що мудрість переможе на віки.
Гармати вибухати перестануть,
Твої не будуть гинути сини.

І ти одужаєш, досягнеш мира,
Розквітнуть села, загудуть міста.
Співуча закружляє мова щира,
Збере синів в обійми майбуття.

Країна тисячи віків стояла,
Всі війни пережив, громади бурь,
Загартувалась, та могутня стала,
Стоїш на тому, міцніше сталі будь!


Рецензии
Сильная, пронизывающая патриотическая лирика, Валечка! С теплом и уважением, Ольга

Ольга Солодина 2   29.07.2019 19:42     Заявить о нарушении
Спасибо огромное за высокую оценку, Олечка! Я рада, что стихотворение Тебе понравилось!

С теплом

Валентина Щиголева   06.08.2019 21:38   Заявить о нарушении
На это произведение написано 11 рецензий, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.