Сонет 109 из цикла Шекспир по иному

 «Меня неверным другом не зови…»
         Вильям Шекспир. Сонет 109

Невірою своєю серце не тривож мені,
Коли в далечині, в розлуці я, без тебе.
В душі жорстокі муки чуть мені не треба,
Такі, що начебто лиш тільки рани в ній одні.

Кохання кров гірською річкою, мов вир,
Де б не бродив - думки, що я тебе побачу.
Без тебе день — для мене цілий рік неначе,
Лише про тебе  в серці  мрії, ти повір.

Можливо, був покірним я, був в пристрастях слабкий,
Але, клянусь, моя душа честь не губила.
Якби ти знала, у  любові яка сила,
В далечині до тебе жар кохання мій  який!

Нема нічого у житті, дорожче тебе,
Завжди зі мною будь, прошу, молю я небо.


Рецензии