Булахдиз шиир

 Хайи чиляй кьил хкажна инжи векьери
Кьве патани цуьк акъудай дагъдин рекьери
Хъша лугьуз вилив хуьзва Ватандин рушар,
 Фад хъфин чун шад жедайвал  багърийрин гьалар.

Кич1е тежен  вегьен чилиз гафарин гьаммбар.
Чин зегьметри бегьер гъана хийир гуй самбар.
Дустарни къведа куьмекдиз, кьада вах вин гъил
Алахъда чун безетмишиз жуван хайи чил!

 Къуьлуьн тварар хьиз чук1ура ,на руьгьдин ч1алар
Миянаррай деринриз физ , чин чилин къатар.
Чун мад шиирал рахайла  Гуьгуьл шад  жеда.
 заз чидайвал ц1инин йисуз ,хъсан гад жеда.

Гафарни я къимет квайбур ,таб ийиз чидач
Дуст -лагьана агатай кас рик1елай фидач.
Чипи ч1ехи авур бармак вилериз гъидач
Къарагъ виниз , жемир садрани суст ШАИРАР!

Ухшар хьухь куьн  цуьк акъудай ватандин чилиз
Куьн гьар са ц1ар михьи цяй физ , гьевес гъуй рик1из.
 Чин гележег фирай лугьуз бахт авай рекьиз
фидат1а мад булахдал чун  лагь мус ШАИРАР!!!


Рецензии