Пишалися

Чим вчора всі пишалися -
Сьогодні розміняли
На швидкоплинний шабаш
І битий щебінь слави.

Пишаються вже змалечку
І майже із пилюшок -
Гранітні дарять лялечки
І монументи плюшок.

Пишаються - без приводу,
І з приводом - як тост,
Під поглядом із примусом -
Під пресингом помостів.

Пишаються заслужено,
З переліком відзнак,
Чого в житті не суджено,
Наперекір досяг.

Характер взявсь цементом,
Схопився і закляк.
Для всіх, хто був причетний -
Гранітним переляком.


Рецензии