воспоминания детства








Чому  так часто, я й не знаю,
Уже ж минуло скільки літ,
У снах так часто повертаю
У той,  солодкий,  дивосвіт

Де залишилося далеке:
Заквітчаний весною сад,
На лісі випарені глеки,
І безкінечний спів цикад.

Де під горою наче стрічка
В квітучих, тихих берегах,
З дитинства люба й рідна річка
Між верболозом  у лугах.

Де в  ніжно-весняній в обнові
Барвисто-сонячний розмай,
І тихі зорі бурштинові
І за селом  дубовий гай,

Двір в чорнобривцях та нагідках
І мама, в клопотах завжди
Литовчиха,  наша сусідка,
І борщ, зелений, з лободи

Ще хата, наша, часто сниться,
Уросла в землю до вікон,
І спориші біля криниці,
і рушники біля ікон

Курна  дорога біля хати
А за дорогою ставок
А далі голубі блавати
Заполонили моріжок.

Витають   спогади роками
А я босоніж по роках
Мандрую веснами, літами
У спогадах та у думках.


Рецензии