В новинах пiснi i смертi

В новинах пісні і смерті,
В руках – філіжанка кави,
Контрасти такі відверті,
А мрії такі яскраві…

Чотири загиблих вчора.
«Amar pelos dois»* виграв.
Світ, наче сліпа потвора,
Навпомацки робить вибір.

А я свій давно зробила,
Два виміри об’єднавши.
Повільно лікую крила,
Потроху будую башти.

І знаю одне-єдине:
Коли вибухають війни,
Лишаються цінним й чинним
Кохання й тепло обіймів.
 
В новинах пісні і смерті,
В думках найдорожчі - люди
І мрії шалено вперті,
Що все неодмінно буде.



*«Amar pelos dois» («Кохати за двох») – пісня у виконанні Сальвадора Собрала, що перемогла в фіналі Євробачення-2017, що відбувався в Україні 13 травня, коли у прифронтовій Авдіївці під час обстрілу загинуло четверо місцевих мешканців.

/фото автора/


Рецензии