Кочуе ваш Тигра. Шэ j в пнеj

Ты влад добырэсься змыць плеч

Мы тут зароблеjім картоплі щэ j мнесо.
Да і, ну, пшынычку ш ва j белк.
А ны но каj ныны лыжыш собі тыхо
Да j но, бы мыдьвідь, спыш вэсь дэнь.

Расія-Расія! Я сын чы твіj Тыхон,
Шо ты шэ мынэ дэся ж ждэш.
А на Украіну зырну чы колы вжэ,
А то і на ріднэ Полесь.

І еслі загыну ув пропасці в жыты,
То, да, уж товді я j поэт.

А еслі не смысліш, куды ек поjідь вуш,
Колы тэбэ всі пудганеj?
Товді ш ты усееш вездзе узе в гэршкыj.
А не упадэш аж на рэjк.

О гэтак бо поjізд вас ждэ вш.

А ек жэ, коль зрэшты пошті шо даехаф?
Ну, вот жэ: попэр  самопэр з!..
Задріпаны чэрті дорожкы ш ны вгрэблять:
А ну, во, пограjсь в гравіj нэтр!

Да j вот: азнакоміся с пешт.

І я тут сумневшысь: назад ці пад Брэст дзе?
Ну, ровыром довга ш тут нешт?
Но 3 кілёме3 с до Пінска j з Бродэj во ж.
Сядысь да і дуj… по камнех.

Ах, 3сны ж вас пёс, дабрадзеjк!

І мы тут нарвався на неjкія хаткі сь.
Ага, за 5наст кыломэтр…
А хто там пудкажэ, якэ сылцэ вашэ?!.
– Да што вы!.. а во там зе сцежк…
І выjіхав зном я, аджэ ж.
Кругом всэ жыта в Журавле.

Ну, j жды шэ часів гэтак с пЕть,
Коль втыцямш доріжку до сэстр.
От зарэ ж коне j запражэш.

Чого ш мы спышылы. Да седь да наjіжся ж.
Эгэ! Хэ-хэ-хэ! Натощек?
Допрэсься дзе выпраць адзежд.


Рецензии