Мати на укр. яз

Мати - Богородиця
Й Мати - Батьківщина.
Рід від неньки ро'диться,
Множиться родина...

Матір...мама...матінка...
Дорога' матуся...-
Книг життя - обкла'динка...
В пояс їй вклонюся.

У родиннім дереві
Ти - гілляста крона.
Носиш плід у череві.
Дітям - охорона.

Ти - казо'к читателька,
Мудра ти порадниця,
Друг і вихователька...
І терпіння - власниця.

Ти - сімейна митниця,
Сіятелька вічного...
Ти - любові житниця
З сім"ячка гірчичного.

Ти, - немов добра кова'ль,
Для других живеш.
Миру й щастя - пектораль
В спадщину даєш.

І немає на землі
Матері ріднійш!
Тільки Бог у вишині,
Що послав цей вірш.


12/05/17/


Рецензии
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.