Сонет 150 из цикла Шекспир по иному

                «Откуда столько силы ты берешь…»
                Вильям Шекспир. Сонет 150

Красою сильна ти своєю неземною,
В тобі вона, щоб взяти владу наді мною.
Закоханий стає непевним і слабким,
Від почуттів до тебе також став таким.

Що грішні  всі жінки, давно  Шекспір підтвердив,
Цей гріх, як доброчесний, він любив відверто.
В коханні  грішна є, таємна сила
«Любові, що руха  Сонце і Світила»*

Любов я ніжністю у грудях відчуваю,
Жорстоко не суди, тебе я закликаю.
Ти, яка  так  миловидна і красива,
Зла у собі не маєш, бо вся ти – диво.

Люблю я те, що називав Шекспір гріховним,
Буває схованим воно за видом скромним.
________________________________________________
*Данте. Рай. Песнь 33. Эмпирей. Райская роза, строка 145


Рецензии